Data Analyse Breda

Excelsior vs NAC Breda: Statistieken en analyse

Elke week verzamelen en analyseren wij in samenwerking met Bsiderats de data van de wedstrijd van NAC Breda. Deze week won de ploeg uit Breda met 0-3 van Excelsior. Onderstaand vindt u een Power BI dashboard waarin de data van deze wedstrijd gevisualiseerd is. Daarnaast voorzien we u ook van enkele uit het oog springende statisteken.

Op de eerste pagina van het dashboard vindt u de statistieken per speler. U kan filteren op verschillende categorie├źn en Pagina twee laten passmaps zien van NAC Breda in respectievelijk de eerste en tweede helft. De tabel op de derde pagina heeft aan welke spelers het meeste gezocht en gevonden werden gedurende de wedstrijd.

Lewis Fiorini speelde een erg sterke wedstrijd. Naast een goal en een assist wist hij ook de meeste ondescheppingen te noteren. De jonge schot begint steeds beter in vorm te komen. Moreno Rutten viel in verdedigend opzicht positief op. Hij wist 4 onderscheppingen en 3 tackles te noteren. In de aanval had Venema een mindere wedstrijd. Hij leed net als El Allouchi veel balverlies en verstuurde een stuk minder passes dan zijn collegas voorin. Haye speelde wederom uitstekened. De middenvelder wist de hoogste passnauwkeurigheid te noteren en verstuurde op Schouten na de meeste passen. Daarnaast gaf hij een schitterende assist op Mario Bilate.

Robin Schouten speelde verdedigend een minder partij maar was wel de speler die de meeste passen verstuurde. Daarnaast schoot hij het vaakste van alle spelers op doel (3 keer). Van Hooijdonk was net als Haye erg sterk in de passing. Hij wist het op twee na hoogste passpercentage te noteren (90%).

Volgende week speelt de ploeg uit Breda tegen Roda JC. Ook deze wedstrijd verzamelen we de data en voorzien we u van een interactief Power BI dashboard met de meest opvallende statistieken.

Power BI is een handige tool voor het visualiseren van data binnen uw organisatie. De software van Microsoft biedt uitgebreide visualisatieopties, heeft een interactief karakter, en stelt u in staat om veilig data te delen met personen binnen uw organisatie. De flexibiliteit, verbindingsmogelijkheden, en data governance functies zorgen ervoor dat u op een veilige en gebruiksvriendelijke manier aan de slag kan met het analyseren, transformeren, en visualiseren van uw data. Bent u benieuwd naar de werking van Power BI of de mogelijkheden van data voor uw organisatie, neem dan contact met ons op of bekijk onze andere blogpost over dit onderwerp. Op verzoek delen we graag meer complexe voorbeelden van deze technologie.