Data Analyse Breda

Winterstop: Statistieken en analyse NAC Breda

Wekelijks analyseren en visualiseren we de wedstrijden van NAC Breda in samenwerking met Bsiderats. Omdat het winterstop is, hebben we een vergelijking gemaakt over de laatste 5 wedstrijden van de club uit Breda. Daarnaast zijn we ook in de prestaties van de concurrenten gedoken. Onder deze alinea vindt u een Power BI rapport waarin de data gevisualiseerd is.

Onderstaand een overzicht van de laatste 5 wedstrijden met enkele statistieken. NAC is erg constant in de passing. Enkel tegen Dordrecht was een hoge uitschieter zichtbaar. In deze wedstrijd hadden ze ook veel balbezit. In de wedstrijd tegen Volendam kwam NAC het minste aan voetballen toe (38% balbezit). Als we kijken naar het totale aantal schoten dan valt het op dat NAC tegen Dordrecht en Volendam veel weggaf. De tegenstanders wisten in die wedstrijden maar liefst 21 keer uit te halen.

NAC vs Competitie

Door een matige reeks van de ploeg uit Breda is de achterstand op de nummer 1 nu opgelopen tot maar liefst 11 punten. De nummer twee en drie staan respectievelijk 3 en 7 punten voor. Uit de laatste vijf wedstrijden wist NAC Breda 8 punten te behalen, alleen de Graafschap deed het van de top 4 slechter. Cambuur en Almere kenden een sterke reeks. Cambuur wist alles te winnen, en Almere won 4 keer en speelde 1 keer gelijk. Kijkend naar passnauwkeurigheid van de top 4 valt het op dat De Graafschap het minst nauwkeurig is. NAC scoorde van alle top 4 ploegen het minste in de afgelopen 5 wedstrijden. Almere komt het beste uit de strijd met erg hoge nauwkeurigheid. Vooral Cambuur en Almere lijken net wat dominanter naar NAC als er gekeken wordt naar het aantal goals, schoten, passnauwkeurigheid, en balbezit.

Power BI Dashboard

In het Power BI dashboard kunt u aan de hand van de categorie en actie filteren op de prestaties van de spelers over de afgelopen 5 wedstrijden. Als u bijvoorbeeld bij categorie Schieten selecteert, en vervolgens bij actie Schieten totaal, ziet u dat NAC Breda gemiddeld 13.6 keer schiet per wedstrijd. LET OP: Omdat we gedurende de weken wat veranderingen hebben aangebracht aan de dataverzameling zal u niet overal de data van alle wedstrijden zien.

In de tweede helft van het seizoen zullen we opnieuw analyses van de wedstrijden van NAC Breda publiceren. Bent u benieuwd naar onze diensten, of de mogelijkheden van data voor uw organisatie, neem dan contact met ons op!