Data Analyse Breda

NAC Breda vs Volendam. Statistieken en analyse.

In samenwerking met Bsiderats analyseren en visualiseren wij wekelijks de wedstrijd van NAC Breda. Deze week kwam Volendam op bezoek in het Rat Verlegh stadion. De ploeg uit Breda wist met 3-0 te winnen. Net als elke week verzamelden we data van deze wedstrijd, en visualiseerden we de uitkomsten in een Power BI dashboard.

Sydney van Hooijdonk was de grote man bij NAC Breda. Hij wist twee keer te schieten, wat in beide gevallen resulteerde in een goal. Bilate deed het minder. Volgens de data wist hij geen enkele keer in schietpositie te komen, en verloor hij alle 4 zijn duels. Hij noteerde wel een zeer hoge passnauwkeurigheid. Venema en de Rooij waren een stuk minder nauwkeurig, maar legden ook meer risico in de passing. Schouten speelde opnieuw uitsekend, en wist zichzelf te belonen met een assist. Het middenveld presteerde goed. Er werden zeer hoge passpercentages genoteerd. Roy Kortsmit kende een goede debuutwedstrijd. Hij wist alle 7 de schoten op doel te keren.

Ondanks dat de statistieken van NAC Breda overwegend gemiddeld waren, was er zeker nog genoeg ruimte voor verbetering. In sommige situaties kwam de ploeg uit Breda goed weg. Volendam noteerde 21 schoten waarvan 7 op doel. Dit was een stuk meer dan de ploeg uit Breda (12 schoten, 5 op doel). Daarnaast had de ploeg uit Volendam veel meer balbezit (62%) dan NAC Breda (38%) en wisten ze veel meer passes te noteren. Op basis van de wedstrijdstatistieken is het een wonder dat NAC Breda deze wedstrijd winnend wist af te sluiten.

De volgende wedstrijd van NAC Breda vindt plaats op 3 januari in het nieuwe jaar. Excelsior is dan de tegenstander in Rotterdam. Ook deze wedstrijd gaan we analyseren en visualiseren in een interactief dashboard. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van data analyse en business intelligence voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over over onze diensten en projecten.