Data Analyse Breda

NAC – Helmond Sport : Statistics and analysis (05-08-2022)

Net als in het voorgaande jaar presenteren we wekelijks de statistieken en een analyse van de wedstrijden van NAC Breda. Afgelopen vrijdag speelde de ploeg thuis tegen Helmond Sport, en werd er nipt gewonnen door een doelpunt van Ody Velanas.

Dashboard weergave

Het ingevoegde dashboard presenteert u inzicht in de prestaties van de spelers. Op de eerste pagina kan je aan de van de filter de categorie wijzigen, en zo de spelers vergelijken. Op de tweede pagina wordt alle data gevisualiseerd in grafieken en een matrix.

Man of the match

Volgens de SofaScore matchratings was Anselmo Garcia McNulty op basis van de statistieken de beste speler aan de zijde van NAC. Hij had het meeste de bal (116 aanrakingen), en wist een passnauwkeurigheid van 90% te noteren (tweede na Velthuis).

Daarnaast ging de Ier het meeste aantal duels aan (10, net als plat), en wist na Hermann de meeste duels te winnen (70%).

Andere opvallende statistieken:

  • Banzuzi was zeer sterk in de duels met een winstpercentage van 100% (5 duels totaal).
  • Ody Velanas speelde een sterke wedstrijd. Van de aanvallers had hij de hoogste passnauwkeurigheid (84%). Ook wist hij 2 (van de 3 totaal) sleutelpasses te geven. Daarnaast maakte hij de winnende goal.
  • In totaal wist NAC slechts 7 schoten te noteren, waarvan 3 geblokt, 2 op goal, en 2 naast de goal.

Interlandbreak en MVV uit

Volgende week is de ploeg van Breda vrij. Maandag 15-8 volgt de wedstrijd tegen MVV uit Maastricht. Ook van deze wedstrijd zal een dashboard beschikbaar komen.

Leave a Reply