Data Analyse Breda

Roda JC vs NAC Breda : Statistieken & Analyse

Net als in het voorgaande seizoen presenteren wij na elke wedstrijd van NAC Breda alle statistieken en een korte analyse. Afgelopen vrijdag speelde de ploeg uit Breda tegen Roda JC. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en de wedstrijd eindigde dan ook in een bloedeloze 0-0.

Power BI dashboard

In het onderstaande dashboard kan u zelf alle statistieken van de NAC spelers bekijken. Aan de hand van het menu kan u bepalen welke statistieken u wil bekijken. Ze zijn onderverdeeld in de categorïen doelmanpassingduelsverdediging, en aanval. Rechtsboven vindt u een filter waarmee u een actie type kan kiezen. Binnen elke categorie zijn er verschillende actie types die u kan kiezen. Als u op het rode kruisje klikt zal de filter verdwijnen. Als u dan weer op de filter klikt in het linker menu zal de filter weer zichtbaar worden

Opvallende statistieken

Thom Haye liet opnieuw zien dat hij onmisbaar is voor het elftal. De middenvelder verzond na Adilehou de meeste passes, en noteerde de hoogste passnauwkeurigheid (92%). Ook zijn lange ballen waren erg succesvol. Hij verzond er 14, waarvan 11 succesvol (79%). Om dit in perspectief te plaatsen, de nummer twee was Olij met een nauwkeurigheid van 32%.

Jehtro Mashart was erg bedrijvig in aanvallend opzicht. De linksback gaf maar liefst 8 voorzetten (meeste aan de zijde van NAC). Zijn collega aan de andere kant gaf er slechts 1.

Milan Vanacker kon terugkijken op een relatief goede wedstrijd. De jonge belg wist de meeste onderscheppingen te noteren (5), gaf 1 sleutelpass. Wel was hij wat slordig in de passing (63% passnauwkeurigheid).

Nieuwe aanwinst Antonia maakte zijn eerste minuten. Hij wist in zijn korte speeltijd twee sleutelpasses af te leveren, dit was meer dan elke andere NAC speler.

NAC heeft moeite in de aanval

Wanneer we de statistieken van alle spelers samenvoegen valt het op dat NAC moeite heeft in de aanval. Ten opzichte van voorgaande wedstrijden werd er beduidend minder op goal geschoten. De keeper van Roda hoefde slechts 3 keer in actie te komen. Twee keer na een inzet van Seuntjens, eenmaal door een kopbal van Velanas.

De volgende wedstrijd: Jong Ajax uit

Aankomende maandag speelt NAC alweer haar volgende wedstrijd. Ook van deze wedstrijd zullen we alle data verzamelen en visualiseren in een Power BI dashboard. Heeft u vragen, opmerkingen, of verbeterpunten, laat het ons vooral weten!

Leave a Reply