Data Analyse Breda

De Graafschap vs NAC Breda : Statistieken en Analyse

Net als in het voorgaande seizoen presenteren wij na elke wedstrijd van NAC Breda alle statistieken en een korte analyse. Afgelopen vrijdag stond de lastige uitwedstrijd tegen de Graafschap op het programma. Een jong NAC verloor helaas met 2-0 van de superboeren. Wij verzamelden alle beschikbare data van de wedstrijd, en visualiseerden deze in een interactief Power BI dashboard.

Power BI dashboard

In het onderstaande dashboard kan u zelf alle statistieken van de NAC spelers bekijken. Aan de hand van het menu kan u bepalen welke statistieken u wil bekijken. Ze zijn onderverdeeld in de categorïen doelmanpassingduelsverdediging, en aanval. Rechtsboven vindt u een filter waarmee u een actie type kan kiezen. Binnen elke categorie zijn er verschillende actie types die u kan kiezen. Als u op het rode kruisje klikt zal de filter verdwijnen. Als u dan weer op de filter klikt in het linker menu zal de filter weer zichtbaar worden

Met het icoon rechtsonder kan u het dashboard over het volledige scherm bekijken. Het dashboard heeft de beste zichtbaarheid op een computer. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het vooral weten in de reacties, of neem contact met ons op.

Man of the match

Op basis van de statistieken was er maar 1 duidelijke man of the match: Thom Haye. De middenvelder liet zien dat hij onmisbaar is voor het veldspel van NAC. Haye gaf samen met Adilehou de meeste passes (60), en had een passnauwkeurigheid van 88%. Daarnaast gaf hij van alle veldspelers de meeste lange ballen (21, nummer twee was mashart met 11), waarbij zijn nauwkeurigheid met 86% ook nog eens veruit het hoogste was. Hij noteerde ook de meeste balcontacten (85) en sleutelpasses (4). Daarnaast won hij 3 van de 4 luchtduels, en al zijn grondduels (2). Ook gaf de middenvelder de meeste voorzetten (12), al kwam dit ook omdat hij de corners neemt.

Hoewel hij iets minder dominant was dan voorgaande wedstrijden kon ook Ralf Seuntjens opnieuw terugkijken op een prima wedstrijd. Hij noteerde een passnauwkeurigheid van 80%, maar nog belangrijker, hij gaf 3 sleutelpasses (meeste na Thom Haye).

Op het gebied van duelkracht viel het op dat er bij NAC nog veel te winnen valt. Vooral de wat jongere spelers noteerden lage slagingspercentages in de luchtduels (Marijnissen 11%, Velanas 17%, Vanacker 17%, Kosiah 20%) Dit is natuurlijk logisch gezien de leeftijd en de fysieke tegenstander. Ook op het gebied van de passing was het soms wat slordig onder de minder ervaren spelers (Buffonge 33%, Vanacker 62%, Velanas 68%).

Volgende wedstrijd : Ado thuis

Volgende week volgt opnieuw een pittige wedstrijd. De ploeg uit Breda speelt op vrijdag om 20:00 thuis tegen Ado den Haag. Ook van deze wedstrijd zullen we alle data verzamelen en visualiseren in een Power BI dashboard. Heeft u vragen, opmerkingen, of verbeterpunten, laat het ons vooral weten!

Leave a Reply