Data Analyse Breda

NAC Breda vs Ado den Haag: Statistieken en Analyse

Net als in het voorgaande seizoen presenteren wij na elke wedstrijd van NAC Breda alle statistieken en een korte analyse. Afgelopen vrijdag speelde de ploeg uit Breda tegen Ado den Haag. Dankzij een ontketende Ralf Seuntjens werd er gewonnen met 3-0. Wij verzamelden alle beschikbare data van de wedstrijd, en visualiseerden deze in een interactief Power BI dashboard.

Power BI dashboard

In het onderstaande dashboard kan u zelf alle statistieken van de NAC spelers bekijken. Aan de hand van het menu kan u bepalen welke statistieken u wil bekijken. Ze zijn onderverdeeld in de categorïen doelmanpassingduelsverdediging, en aanval. Rechtsboven vindt u een filter waarmee u een actie type kan kiezen. Binnen elke categorie zijn er verschillende actie types die u kan kiezen. Als u op het rode kruisje klikt zal de filter verdwijnen. Als u dan weer op de filter klikt in het linker menu zal de filter weer zichtbaar worden

Met het icoon rechtsonder kan u het dashboard over het volledige scherm bekijken. Het dashboard heeft de beste zichtbaarheid op een computer. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het vooral weten in de reacties, of neem contact met ons op.

Ralf Seuntjens opnieuw man of the match

Ralf Seuntjens was opnieuw de man of the match voor NAC Breda. De Ravanelli uit de Haagse Beemden noteerde 5 schoten, en wist daaruit 3 keer te scoren. Naast zijn belangrijke goals waren zijn statistieken wat minder dan voorgaande weken. Hij wist een passnauwkeurigheid te noteren van 67% (gemiddelde is 75% over alle wedstrijden), daarnaast wist hij slechts 33% van zijn luchtduels te winnen, en 50% van zijn grondduels. Maar dit maakt allemaal niet uit als je een hattrick weet te noteren.

Overige opvallende statistieken

  • Thom Haye had het druk op het middenveld. De controleur kwam het vaakste in duel van alle spelers (15 keer), en wist in totaal 60% van zijn duels te winnen.

  • Yassine Azzagari wist van alle middenvelders en aanvallers de hoogste passnauwkeurigheid te noteren (87%). De jonge middenvelder won 7 van zijn 10 duels (70%).

  • Colin Rösler en Moise Adilehou vielen niet erg op, maar speelden beide een ijzersterke wedstrijd. Rösler en Adilehou behaalden een passnauwkeurigheid van respectievelijk 84 en 88%. Colin Rösler blokkeerde daarnaast de meeste schoten van de tegenstander (3). De twee verdedigers wisten Verheydt goed onder controle te houden. De spits kwam amper in het stuk voor, en wist slechts 3 keer tot schieten te komen, waarvan geen enkele keer op goal.

  • Ook rechtsback Milan Vanacker speelde een uitstekende wedstrijd. De jonge verdediger noteerde de meeste onderscheppingen aan de zijde van NAC (4). Daarnaast gaf de rechtsback 3 voorzetten, waarvan 1 assist op Ralf Seuntjens. Daarnaast kwamen 72% van zijn passes aan, stukken beter dan de voorgaande wedstrijd (62%).

Over alle wedstrijden heen begint NAC steeds consistenter te voetballen. De data van afgelopen wedstrijden laat zien dat dat de nauwkeurigheid van de passing met kleine stappen omhoog gaat. Gemiddeld ligt de passnauwkeurigheid op een 78.65%. Het percentage lange ballen wat aankomt ligt op 50.95%. Een volledig dashboard met alle statistieken per speler per wedstrijd wordt binnenkort gepubliceerd op onze website.

De volgende wedstrijd: Roda uit

Volgende week speelt NAC uit tegen Roda JC. Ook van deze wedstrijd zullen we alle data verzamelen en visualiseren in een Power BI dashboard. Heeft u vragen, opmerkingen, of verbeterpunten, laat het ons vooral weten!

Leave a Reply