Data Analyse Breda

NAC vs Jong PSV: Statistieken en Analyse

Wekelijks analyseren we de wedstrijden van NAC Breda in samenwerking met fansite Bsiderats. Deze week speelde de ploeg uit Breda tegen Jong PSV. Er werd net als vorige week teleurstellend gelijk gespeeld. Wij verzamelde en analyseerde de data van deze wedstrijd, en visualiseerden de data in een interactief Power BI dashboard.

Op de eerste pagina van het dashboard vindt u de statistieken per speler. U kan filteren op verschillende categorieën en acties. Pagina twee en drie laten passmaps zien van NAC Breda in respectievelijk de eerste en tweede helft. De tabel op de vierde pagina heeft aan welke spelers het meeste gezocht en gevonden werden gedurende de wedstrijd.

Ramon Hendriks kende een uitstekend debuut. Hij ging 9 duels en aan en won ze allemaal. Daarnaast wist hij 5 correcte tackles te noteren. Ook Immers, Bilate, en Riera deden het goed in de duels met een winstpercentage van 86%. De jeugdige tegenstanders waren niet opgewassen tegen de duelkracht aan de zijde van NAC. Immer wist daarnaast ook het meeste aantal passes te noteren (53). De hagenees kreeg daarnaast de kans op de voorsprong op aangeven van Mario Bilate. Hij raakte helaas de paal.

Ook de aankomende wedstrijden verzamelen wij de data en visualiseren we de uitkomsten in een Power BI dashboard. Mocht u benieuwd zijn naar de mogelijkheden van Power BI voor uw organisatie, lees dan onze eerdere blogpost of neem contact met ons op.