Data Analyse Breda

Power BI: Updates voor rapporteren in juni 2021

Elke maand maken de ontwikkelaars achter Power BI aanpassingen aan de functionaliteiten in de BI tool. In onze blog houden we u op de hoogte van de laatste veranderingen op het gebied van reporting, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste functionaliteiten en visuals. Een volledige lijst met alle veranderingen binnen Power BI kan u vinden in het artikel van Microsoft.

Op het gebied van rapportage worden er deze maand vier nieuwe functionaliteiten besproken. Onderstaand een lijst met voorbeelden, en videos hoe deze veranderingen er uit zien in Power BI desktop. Aan het einde van deze blogpost hebben we ook het Power BI dashboard ingesloten die gebruikt wordt in de video.

  • Het is nu mogelijk om transparatie in te stellen bij de Area chart. Dit maakt het makkelijker om de onderliggende datasets te zien. Functie vindt je onder het kopje data colors in het formatting veld. Een erg handige toevoeging omdat je bij een groot aantal legenda items moeite hebt met het zien van de datapunten.

  • Je kan nu padding toevoegen bij een doorlopende (continuous) axis. Dit betekent dat je zelf kan bepalen hoeveel ruimte er tussen de verschillende staven op een grafiek zit. De maximale optie is hier 50%. Je kan de optie vinden onder X-Axis in het format scherm.
  • Nieuwe visual om gepagineerde rapporten in te sluiten in je Power BI rapport. Een gepagineerd rapport is een rapport wat ontworpen is om afgedrukt of gedeeld te worden. Deze maak je met de Power BI Report Builder (niet met desktop). Je kan door deze nieuwe functie je gepagineerde rapport insluiten in je Power BI dashboards.

  • De Small multiples visuals zijn nu responsive. Bij de grafieken in Power BI heb je optie om small multiples toe te voegen. Je krijgt dan meerdere kleine grafieken voor een bepaalde categorie. Deze zijn nu responsive, dat wil zeggen dat als je de visual kleiner maakt, er automatisch elementen wegvallen zodat de zichtbaarheid van de visual beter word. Daarnaast is er conditional formatting toegevoegd aan de de titel en achtergrond van de visualisaties. Als je naar grid layout gaat, en vervolgens klikt op background, staat er een FX knop naast de achtergrond. Hier kan je conditional formatting toevoegen.

Onderstaand vindt u het ingesloten Power BI bestand. De data beschrijft het aantal mensen die 1 of 2 vaccinaties ontvangen hebben van 1 januari 2020 tot en met de datum van publiceren van dit artikel (26 juni 2021). Volgende maand zullen we opnieuw een artikel plaatsen met daarin de laatste updates binnen Power BI.

Leave a Reply