Data Analyse Breda

Top Oss vs NAC Breda. Statistieken en analyse

In samenwerking met Bsiderats verzamelen en analyseren we wekelijks data van de wedstrijden van NAC Breda. Deze week speelde de ploeg uit Breda teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Top OSS. Wij verzamelden data uit deze wedstrijd, en visualiseerden het in een dashboard.

Onderstaand enkele opvallende zaken. Malone mocht deze wedstrijd centraal achterin spelen in plaats van Riera. Waar Riera vorige week 8 van zijn 12 duels wist te winnen, deed Malone dat deze week iets beter met 10 uit 12. Malone was zeker in de laatste fase van de wedstrijd veelvuldig verantwoordelijk voor de opbouw.

De aanval van NAC werd wederom moeilijk bereikt. Venema en Bilate kregen vooral lange ballen, die vaak niet aankwamen. El Allouchi werd wel vaak bereikt, hoofdzakelijk met een kortere pass. Op de passmap is duidelijk te zien dat hij op vele plekken op het veld de bal in ontvangst nam, en waarschijnlijk door zijn vrije rol makkelijker te bereiken was voor teamgenoten. NAC noteerde deze wedstrijd 15 schoten, waarvan slechts 3 op doel. Hiervan was een schot ook nog eens de gemiste penalty van Bilate. NAC had duidelijk moeite met het vinden van de goal.

De wedstrijd tegen Top Oss was niet al te best vanaf het perspectief van NAC Breda. Hopelijk weet de club zich volgende week te revancheren in eigen huis tegen Dordrecht.

Het bovenstaande dashboard is gecreërd in Power BI. Bent u benieuwd naar de werking en voordelen van deze software, lees dan onze voorgaande blogpost over dit onderwerp. Bent u benieuwd naar onze oplossingen voor data verzameling, analyse, of visualisatie, neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze diensten en werkwijze.