Data Analyse Breda

VVV Venlo vs NAC Breda: Statistieken en Analyse

Net als in het voorgaande seizoen presenteren wij na elke wedstrijd van NAC Breda alle statistieken en een korte analyse. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde de ploeg uit Breda uit tegen VVV Venlo in de Koel. In een enerverende wedstrijd werd er uiteindelijk met 2-2 gelijk gespeeld. Wij verzamelden alle beschikbare data van de wedstrijd, en visualiseerden deze in een interactief Power BI dashboard.

Power BI Dashboard

In het onderstaande dashboard kan u zelf alle statistieken van de NAC spelers bekijken. Aan de hand van het menu kan u bepalen welke statistieken u wil bekijken. Ze zijn onderverdeeld in de categorïen doelman, passing, duels, verdediging, en aanval. Rechtsboven vindt u een filter waarmee u een actie type kan kiezen. Binnen elke categorie zijn er verschillende actie types die u kan kiezen. Als u op het rode kruisje klikt zal de filter verdwijnen. Als u dan weer op de filter klikt in het linker menu zal de filter weer zichtbaar worden.

Met het icoon rechtsonder kan u het dashboard over het volledige scherm bekijken. Het dashboard heeft de beste zichtbaarheid op een computer. Heeft u vragen of opmerkingen, laat het vooral weten in de reacties, of neem contact met ons op.

Man of the match

Onze Man of the match van deze wedstrijd was overduidelijk Ralf Seuntjens. In zijn eerste officiële competitiewedstrijd voor NAC was hij direct van onschatbare waarde met een goal en assist. De nummer 10 van NAC wist een passnauwkeurigheid van 79% te overleggen, daarnaast wist hij 2 van zijn 3 dribbels succesvol te voltooien. Ook gaf hij samen met Jehtro Mashart de meeste sleutelpasses (3) aan de kant van NAC Breda. Het was opvallend dat Ralf in de duels wat minder sterk was. Hij ging geen enkel luchduel aan, en won slechts 2 van zijn 6 grondduels (33%).

Opvallende statistieken

Onderstaand enkele uit het oog springende statistieken uit het duel tussen VVV en NAC Breda.

Thom Haye controleert

Net als het voorgaande seizoen is duidelijk te zien dat de middenvelder dé spelmaker is van het elftal. Hij raakte de bal het vaakst aan (106) en gaf meer passes in zijn eentje (78) dan Azzagari (36) en Velanas (31) bij elkaar. Wel verloor de middenvelder het vaakste het balbezit (26).

Mashart gevaarlijk aan de zijkant

Jehtro Mashart deed het in aanvallend opzicht niet verkeerd voor de ploeg uit Breda. Hij wist de meeste sleutelpasses te noteren samen met Ralph Seuntjens (3), en gaf daarnaast ook de assist op de 1-0.

Dj Buffonge actief, maar niet altijd gelukkig

In de aanvallende statistieken valt DJ Buffonge op. Hij ging de meeste dribbels aan (4, 3 succesvol), en koos ook het vaakste voor een schot. Van zijn 5 schoten werden er echter 3 geblokkeerd door een verdediger van VVV. Slechts 1 ging op het doel van de tegenstander. In de passing was de Engelsman wat slordig, hij wist de minste passnauwkeurigheid te noteren.

Van Schuppen direct gevaarlijk

Van Schuppen maakte net als Kotzebue en Kosiah zijn debuut in het eerste elftal van NAC Breda. Hij hielp de ploeg enorm met de gelijkmaker in de 91ste minuut.

Op naar Telstar thuis

Volgende week speelt NAC haar eerste thuiswedstrijd met alle seizoenskaarthouders. Ook van deze wedstrijd zullen we alle data verzamelen en visualiseren in een Power BI dashboard. Heeft u vragen, opmerkingen, of verbeterpunten, laat het ons vooral weten!

Leave a Reply